Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Bidang Akademik dan Bukan Akademik Kini Dibuka / Tarikh Tutup 08 & 15 Oktober 2023Jawatan Kosong Terkini 2023 Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ~ Kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan, sila baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum memohon.

Pengambilan calon dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang disenaraikan pada rajah diatas. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Maklumat Iklan Kerjaya

Jawatan Yang Ditawarkan:
 • AKADEMIK
 1. GURU BAHASA DG41
 2. PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI DH41
 3. PENSYARAH UNIVERSITI DS51
 4. PENSYARAH FARMASI DUF51
 5. PENSYARAH PERGIGIAN PELATIH DUG51P
 6. PENSYARAH PERGIGIAN DUG51
 • BUKAN AKADEMIK (PENGURUSAN, PROFESSIONAL DAN PELAKSANA)
 1. JURURAWAT U29
 2. JURUTERAPI PERGIGIAN U29
 3. PEGAWAI PERGIGIAN UG41
 4. PEGAWAI PERUBATAN UD43
 5. PEGAWAI PERUBATAN UD47
 6. PEGAWAI PERUBATAN UD51
 7. PEGAWAI PERUBATAN UD53
 8. PEGAWAI PERUBATAN UD55
Tarikh Tutup
 • 08 Oktober 2023 (Bukan Akademik)
 • 15 Oktober 2023 (Akademik) 

Dapatkan Iklan / Borang Permohonan Seperti Berikut (Baca Arahan Dengan Teliti):
1. Kepada calon yang berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap merangkumi resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (jika perlu).
2. Syarat dan terma bagi permohonan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan (halaman penuh pengiklanan jawatan).
3. Calon hendaklah meneliti iklan penuh jawatan sekaligus memohon melalui pautan di bawah. Permohonan BUKAN AKADEMIK melalui pautan yang sama dan Permohonan AKADEMIK di pautan lain di bawah.
 • Iklan Penuh Kedua - Dua Kategori Jawatan & Permohonan Jawatan Bukan Akademik: TEKAN DISINI

*Perhatian, anda dikehendaki menggunakan pelayar (browser) yang terkini sahaja untuk membolehkan anda akses kepada pautan yang disediakan.

*Senarai pelayar (browser) yang dapat akses kepada pautan:
 1. IE Versi 9 dan ke atas
 2. Chrome Versi 22 dan ke atas
 3. Firefox Versi 15.0.1 dan ke atas
 4. Microsoft Edge Terkini
*Dicadangkan menggunakan Microsoft Edge yang tersedia atau boleh dimuat turun (download) di komputer/laptop atau telefon pintar untuk memastikan pautan berjaya diakses.

Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya calon merupakan individu yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, anda adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :
 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan pada iklan)
Kelebihan :
 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong diatas)

Bagaimana Memohon


Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Klik pada pautan "TEKAN DISINI" diatas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

Selamat Memohon!


____________________________________________________________
Salamkerjaya.com adalah sebuah platform khas yang disediakan buat para pencari kerja untuk menemukan kerjaya yang diimpikan. Kongsikan informasi kerjaya di platform ini kepada keluarga, sahabat dan teman agar semua dapat melihat, meneroka dan seterusnya menceburi kerjaya idaman.

Post a Comment

0 Comments