Pengambilan Jawatan Kosong Pelbagai Jabatan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) Kini Dibuka / Tarikh Tutup 13 Oktober - 05 November 2023Jawatan Kosong Terkini 2023 Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) ~ Kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan, sila baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum memohon.

Pengambilan calon dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang disenaraikan pada rajah diatas. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Maklumat Iklan Kerjaya

Jawatan Yang Ditawarkan:

  GENERAL COUNSEL:

No.

Department

Position

1.

Law Reform

Assistant Manager / Manager

2.

Rules & Regulations

Assistant Manager / Manager

3.

Advisory

Junior Executive

     

 

b.      PEOPLE & CORPORATE RESOURCE:

No.

Department

Position

1.

Enterprise Sustainability

Assistant General Manager

 

c.       MARKET DEVELOPMENT:

No.

Department

Position

1.

Corporate Governance

Deputy General Manager

2.

Investment Management Development

Senior Executive

 

d.      DIGITAL STRATEGY & INNOVATION:

No.

Department

Position

1.

Analytic Department

Assistant Manager / Manager

2.

Innovation

 •          Assistant Manager / Manager (Contract Employment)
 •           Assistant General Manager

3.

Cyber Security

Assistant Manager / Manager

4.

Analytics

Assistant General Manager

 

e.       MARKET & CORPORATE SUPERVISION:

No.

Department

Position

1.

Institution Supervision

Senior Executive

2.

Fixed Income Department

Assistant Manager / Manager

                      

Tarikh Tutup
 • (RUJUK IKLAN PENUH)

JOIN TELEGRAM: https://t.me/pakejbantuankerajaan

Dapatkan Iklan / Borang Permohonan Seperti Berikut:
1. Kepada calon yang berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap merangkumi resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (jika perlu).
2. Syarat dan terma bagi permohonan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan (halaman penuh pengiklanan jawatan).
3. Permohonan dan iklan penuh jawatan boleh dilihat dengan klik pada pautan dibawah:

Iklan Penuh dan Permohonan Jawatan: MOHON DISINI

Keperluan & Kelayakan Memohon

Sekiranya calon merupakan individu yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, anda adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :
 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan pada iklan)
Kelebihan :
 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong diatas)

Bagaimana Memohon


Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Klik pada pautan "MOHON DISINI" diatas dan rujuk pada maklumat permohonan, cara melakukan permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem (rujuk manual permohonan).

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

Selamat Memohon!

____________________________________________________________
Salamkerjaya.com adalah sebuah platform khas yang disediakan buat para pencari kerja untuk menemukan kerjaya yang diimpikan. Kongsikan informasi kerjaya di platform ini kepada keluarga, teman dan sahabat agar semua dapat melihat, meneroka dan seterusnya menceburi kerjaya idaman.
=========================================

Kenali Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) ditubuhkan pada 01 Mac 1993 di bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993 (SCA). SC adalah badan berkanun yang diamanahkan dengan tanggungjawab untuk mengawal selia dan membangunkan pasaran modal Malaysia. Misi SC ialah "Menggalakkan dan mengekalkan pasaran sekuriti dan derivatif yang adil, cekap, selamat, telus, dan memudahkan pembangunan teratur pasaran modal yang inovatif serta berdaya saing".

Membina kerjaya bersama SC akan memberi peluang menarik kepada anda dalam pasaran modal. Di SC, anda akan melakukan lebih daripada sekadar kerja. Anda akan memperoleh banyak pengetahuan, kemahiran dan pengalaman pasaran modal terutama apabila bekerja dan bekerjasama dengan barisan mereka yang pakar dalam bidang pasaran. Pembelajaran yang efektif akan memupuk potensi anda dan memberi suatu daya saing yang membawa anda lebih jauh ke hadapan.

Jika anda seorang yang berprestasi tinggi, serba boleh yang berminat untuk mengembangkan pasaran modal Malaysia, adalah amat dialu-alukan untuk memohon jawatan dalam suruhanjaya ini.

Sumber: Laman Rasmi Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)


Tips Permohonan Kerja Dari Salam Kerjaya

1. PERMULAAN 
 • Langkah pertama ketahui kerja yang sesuai dengan bidang/minat anda.
 • Cari syarikat/jabatan yang menawarkan jawatan itu.
2. RESUME
 • Sediakan resume yang menarik.
 • Resume tidak perlu terlalu banyak ilustrasi, cukup ringkas dan padat dengan informasi diri anda yang perlu diketahui oleh bakal majikan.
3. MEDIA SOSIAL
 • Menjaga akaun media sosial dan tampil profesional di semua akaun media sosial kerana bakal majikan anda pasti mempunyai akaun media sosial dan boleh melihat anda.
4. PERMOHONAN
 • Mencari atau memohon pekerjaan boleh dibuat melalui pelbagai platform. Salah satunya adalah laman web salamkerjaya.com atau telegram https://t.me/pakejbantuankerajaan  yang padat informasi kerjaya terkini.
5. TEMUDUGA
 • Sesetengah pekerjaan memerlukan calon ditemuduga. 
 • Anda boleh membuat sedikit kajian tentang syarikat/jabatan dan jawatan yang di mohon, ketahui soalan lazim yang sering ditanya kepada calon dan jika perlu sediakan soalan anda untuk diajukan pada panel.                                
     Pada hari temuduga, anda mestilah:
 • Berpakaian Kemas
 • Tiba lebih awal dari waktu temuduga
 • Menyediakan semua dokumen berkaitan (lebih kemas jika menggunakan fail)
6. TAWARAN KERJA
 • Selepas temuduga, tempoh menunggu biasanya 1-2 minggu. Jika belum ada keputusan, email dan follow up kepada syarikat/jabatan tersebut.
 • Sekiranya berjaya, sekalung tahniah buat anda. Ketika menerima surat tawaran (offer letter), baca dengan teliti dan fahami. Setelah benar - benar difahami, barulah turunkan tandatangan. Selamat Maju Jaya di dalam kerjaya.
 • Yang belum berjaya, teruskan mencuba! Salam Kerjaya akan sentiasa berusaha memberikan informasi kerjaya yang terbaik untuk anda.


SALAMKERJAYA.COM

Post a Comment

0 Comments