MGID ads

Penyewa Jahanamkan Rumah - "Dah kena halau, buat perangai datang rumah aku. Pegi turn on semua suis dekat master room"Pelbagai jenis ragam penyewa rumah yang terdapat di Malaysia. Ada yang bagus, baik, ikut peraturan, ada juga yang keras kepala, tak pandai jaga kebersihan rumah. Sikap seperti ini la yang tuan rumah perlu hadapi jika menyewakan rumah kepada seseorang tidak kisah penyewa itu bujang atau berkeluarga.

Menerusi Twitter Fikri mengadu sikap penyewa rumah yang mendatangkan masalah terhadapnya seperti tidak membayar bil air dan elektrik, merosakkan harta benda rumah dan tidak membayar sewa sehingga 7 ke 8 bulan.

Bil tertunggak sehingga RM2k
Keadaan rumah yang menyedihkan


Minta maaf kepada ayah sayaFikri berharap penyewa terdahulu dapat meminta maaf kepada ayahnya atas apa yang terjadi terhadap rumah mereka itu. Sebelum bagi sewa rumah cantik, dapat balik..Sebelum disewakan, rumah tersebut dalam keadaan amat baik beserta perabot yang ditinggalkan untuk kegunaan penyewa seperti baru. Tetapi apabila rumah dikembalikan, keadaannya amat menyedihkan, kesemua perabot, langsir dan lain-lain tidak dapat digunakan lagi.

Sumber: Fikri

Post a Comment

1 Comments